Kun tutustuu Lasse Rintakummun elämään ja töihin, välittyy kuva oman tiensä kulkijasta, joka on rohkeasti kulkenut omia polkujaan jo varhaisvuosistaan alkaen. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka Lasse Rintakummun valitsema polku johdatti hänet lopulta web-suunnittelun pariin.

Netti kiinnosti jo nuorta Lasse Rintakumpua, mutta web-suunnittelu ei

Lasse Rintakummusta ei nuorena pitänyt tulla web-suunnittelijaa, vaan hän lähti lukemaan kirjallisuutta yliopistoon. Opinnot sisälsivät kuitenkin pienoisen ristiriidan. Lasse ei nimittäin halunnut toimia valmistumisensa jälkeen toimittajana, mikä rajasi valmistumisen jälkeisiä työllistymismahdollisuuksia nuoren miehen mielestä aivan liikaa. Oli siis keksittävä jotakin aivan muuta!

Kiinnostus nettiä kohtaan sai Lasse Rintakummun kiinnostumaan myös web-suunnittelusta

Vaikkei Lasse Rintakumpu ollutkaan kiinnostunut web-suunnittelusta aivan nuorena, oli hän tästä huolimatta kiinnostunut internetistä. Hän myös loi omia sivustoja jo netin varhaisvaiheessa. Myöhemmin hän on kuvaillut näitä sivustoja “surullisiksi”. Ehkäpä juuri nämä epäonnistumiset saivat hänet kiinnostumaan web-suunnittelusta? Mene ja tiedä. Joka tapauksessa Lasse Rintakumpu alkoi tutustua nykyaikaiseen web-suunnitteluun kokeilemalla asioita yritysten ja erehdysten kautta. Hänellä taisi olla lahjoja alalle, koska työpaikoillaan juuri hänet kutsuttiin usein paikalle, jos netissä oli jokin ongelma.

Pikku hiljaa Lasse Rintakumpu huomasi, että juuri web-suunnittelussa hän kykenee hyödyntämään monia taitojaan ja ammentamaan monista erilaisista kiinnostuksen kohteistaan. Juuri tällä alalla on mahdollista yhdistää taide tieteeseen ja päin vastoin! Tällä alalla myös Lasse Rintakummun kyltymättömästä tiedonjanosta on ollut hyötyä – onhan internet oikea ehtymätön tiedon aarreaitta!

Lasse Rintakumpu on kertonut antamassaan haastattelussa tekevänsä töitä yrittäjänä 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivänä viikossa. Juuri web-suunnittelualalla yrittäjyys onkin oivallinen ratkaisu ja tarjoaa Lasse Rintakummulle oivallisen mahdollisuuden toteuttaa itseään ja visioitaan. Kuitenkin Lasse Rintakumpu on itse sanonut, ettei yrittäjyyteen usein liitettyä vapautta pitäisi liikaa glarifioida, sillä vapauden ohella yrittäjä kantaa myös suuren vastuun ja joutuu maksamaan ansaitsemastaan vapaudesta kovan hinnan. Yrittäjä Lasse Rintakumpu puhuu usein myös siitä, kuinka on onnistunut luomaan harrastuksestaan työn ja päin vastoin. Kaiken kaikkiaan Lasse Rintakummun kohdalla näkyy erityisen hyvin se, kuinka yrittäjyys on usein yrittäjän kokonaisvaltainen elämäntapa!